top of page

Gewapend met haar loopstation, stem en een stapel dichtbundels creëert instant composer en zangeres Suzanne Mateysen een onvergetelijke avond waarbij het publiek de muziek mee mag maken. 

Concept en regie: Justus van Oel

 

Terwijl je kijkt en luistert, ontstaat er laagje na laagje unieke muziek. Speciaal gemaakt voor deze ene keer. Het moment bepaalt hoe het wordt. Dat is meer dan luisteren naar muziek, dat is muziek meemaken. Dus heb je bijvoorbeeld een favoriet gedicht dat je graag ter plekke op muziek wil hebben gezet? Neem het mee! Veel gestelde vraag: maar hoe zit het dan als je als toeschouwer gewoon een avond lekker achterover wil leunen? Antwoord: maakt niet uit , dan maak je het ook mee. Bovendien is Suzanne Mateysen een fantastische zangeres met een geheel eigen stijl en een brede muzieksmaak. 

 

Meemaakmuziek draait om improvisatie en contact maken met het publiek. Maar ook om de schoonheid van taal en muziek . Als instant composer geeft Suzanne  Mateysen de gedichten die ze gebruikt een extra dimensie. Unieke combinaties zorgen voor unieke uitkomsten: ontroerend of grappig, mooi of absurd en iedere avond anders. 

Meemaakmuziek beleefde in 2015 haar avondvullende première in klein Bellevue en is in verschillende lengtes te zien op bijzondere plekken in Nederland en Duitsland. 

Trailer kort

Foto Jacqueline Reboir

Over Meemaakmuziek

bottom of page